LES AIGUES DE LA POBLA

La Vall de Lillet és un paratge d’aigua, primerament perquè dins la Pobla hi conflueixen tres rius, l’Arija, el Llobregat i el Regatell, i en segon lloc perquè tenim un munt de fonts, algunes ubicades dins el nucli urbà i d’altres escampades pel gran territori que acapara el municipi.
Per tal que els visitants pugueu conèixer gran part dels racons que amaga el nostre poble es va crear la Ruta de les Fonts. Amb un recorregut de 8,61 km us transportarà pels paratges més encisadors, aquells on els poblatans passem les nostres hores d’esbarjo.
La nostra preferida: La font del Roure, situada al bosc de Ventaiola, on a les tardes s’escolen els últims raigs de llum entremig dels arbres.
A la pàgina web de turisme de La Pobla de Lillet us podreu descarregar el mapa de la ruta.

MÉS INFORMACIÓ
MÉS INFORMACIÓ

La Font del Pla

COM ARRIBAR

LA NOSTRA CASCADA

Sens dubte un dels amagatalls més bonics del nostre municipi, es tracta de la Font del Bisbe, una font, una balma, una cascada, un gorg, què més es pot demanar?

A la Font del Bisbe us podreu relaxar, remullar-vos i gaudir del soroll de l’aigua.

Per arribar-hi cal seguir la carretera que porta a Sant Jaume de Frontanyà. Aproximadament a 5 km de la cruïlla, un cop el trajecte ja enfila, trobarem a mà dreta unes pedres col·locades al costat de l’asfalt que impedeixen l’aparcament de vehicles. Aquí és on comença el petit sender que ens portarà a la font. La propietat del lloc és privada, cal que ho respectem com si fos casa nostra i deixem l’espai, si fa falta, més net de com l’hem trobat. Cal també ser curosos amb l’aparcament, evitant deixar el cotxe al mig de la calçada o col·lapsant l’entrada de pistes forestals.

COM ARRIBAR

L’OBRA SALVATGE DE GAUDÍ

L’any 1905, Antoni Gaudí va viatjar a la Pobla durant la construcció del Xalet del Catllaràs. Durant la seva estança, es va allotjar a casa de Joan Artigas i Alart, propietari d’una fàbrica tèxtil a la nostra localitat. En agraïment a l’hospitalitat rebuda, Gaudí va dissenyar uns Jardins que es projectarien en un terreny de l’industrial ubicat al costat de la fàbrica i del riu, concretament a la Font de la Magnèsia.

Va crear un munt d’espais de repòs on la família del Sr. Artigas pogués descansar i passejar. Els jardins, construïts amb material de la zona, porten l’empremta del seu creador: arcs, figures inspirades en la natura i connotacions religioses.

La Glorieta, enclavada sobre la roca, a esdevingut tot un emblema al nostre poble fent que els Jardins Artigas siguin una visita obligada si visites la Vall de Lillet.

MÉS INFORMACIÓ
MÉS INFORMACIÓ

Jardins Artigas. Pont sobre el Llobregat

MÉS INFORMACIÓ

D’ARBRE EN ARBRE I EM LLANÇO PERQUÈ TOCA!

El parc d’aventura de la Pobla de Lillet és un espai de joc i diversió per a tota la família. S’emplaça al bosc de Ventaiola, segurament un dels llogarrets més idíl·lics de la vila, sobretot si es visita la Font del Roure, a tocar del parc i on podreu descansar o berenar.

Disposa de diversos circuits per adaptar-se a les edats, a les alçades i a l’atreviment dels aventurers. Una vegada equipats i havent atès les indicacions dels monitors, ja només us faltarà gaudir dels jocs entre pins i de les tirolines.

Sota reserva anticipada, el parc també ofereix altres activitats en el medi i tallers com ara sortides de flora i fauna o circuits d’orientació. Podeu consultar horaris i tarifes visitant el seu lloc web a “més informació”.

MÉS INFORMACIÓ

EL NAIXEMENT MÉS IMPORTANT

A només un quart d’hora de la nostra hostatgeria podeu disfrutar de l’espectacle natural que ofereix el naixement del riu LLobregat. Les seves famoses aigues vermelles surten de la roca formant una ràpida cascada digne de ser visitada, sobretot en èpoques de pluja o desgel. Si al final decidiu anar-hi, podeu pujar passejant des de les fonts fins al poble de Castellar de N’Hug, el camí està arreglat amb escales de pedra, baranes de fusta i bancs per descansar. Un cop dalt, no us oblideu de demanar per la llengenda de la Bruixa del Riu que us explicarà el perquè de l’aigua roja.

A la zona de les fonts, al costat dels aparcaments hi podreu trobar un petit bar on fer una paradeta per prendre un refresc i recuperar forces.

COM ARRIBAR
COM ARRIBAR

Temporada de bolets

Els nostres boscos són una mina d’or per aquesta activitat. Et convidem a que en vinguis a collir, això si, amb respecte!

MÉS INFORMACIÓ

La brama del cérvol

Vine a viure l’aparellament d’aquests magnífics animals, un espectacle inigualable que ens ofereix la natura!

MÉS INFORMACIÓ

El Tresor de Gaudí

Explora els indrets i carrers més emblemàtics del nostre poble mentre conèixes la història de Gaudí a la Pobla.

MÉS INFORMACIÓ